ЦЕНИТЕ НА ПРОДУКТИТЕ СА ВАЛИДНИ САМО ПРИ ПОРЪЧКА ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНА !
Мебели от Акимстар | Спално обзавеждане | Холов ъгъл | Входни врати и интериорни MDF врати
КОЛИЧКА : 0 продукта ПРОМОЦИИ   ЗА НАС   УСЛОВИЯ   КОНТАКТИ   ВХОД  


БЛОГЪТ - История на мебелният дизайн ЧАСТ 3


История на мебелният дизайн ЧАСТ 3
История на мебелния дизайн

Рококо
      През 18 век мебелния дизайн отново започнал да се развива с бързи темпове из цял свят. Въпреки, че всяка държава независимо дали САЩ, Англия или Франция, развивала мебелното си производство отделно, приликата в стиловете на мебелите от 18 век, века на Рококо, се виждала дори във вратите за интериора и силно се отличавали и от тези на 19 век, когато започва индустриализацията. Мебелите от 18 век се смятат за мебелите на златната ера и висококвалифицираните майстори.

Кралския интериорен дизайн
     През годините историята на интериорния дизайн е доста богата и се развива с големи темпове. Но обикновено по-стилен и изискан тласък са давали именно кралските особи и по-точно майсторите наети от тях. Преди, както и сега, модата и в дрехите и при мебелите и интериора се диктува от богатите. Но нека надникнем в света на кралския двор и нововъведенията в интериорния дизайн през годините и различните владетели:

Готическите мебели на Тюдорите
     До 1500г. – времето на Готическия период, преподаването и усвояването на изработката на мебели се наблюдавала предимно в църквата. Ето защо църквите и катедралите от Готическия период са най-знаменателното доказателство на периода и са запазени още до днес. По времето на Тюдорите дошли на мода простите конструкции от дъски сглобени с метални ленти и планки и всяка мебел имала метални дръжки, с които да се пренася. Ранните пейки от този период имали място за 6 човека и задължително релса, на която да се вдигат краката.

Кралица Елизабет
     Периода обхваща 1558 до 1603г., а основната дървесина за производсвто на мебели била от дъб. Произвеждали се масивни мебели от цели парчета дървесина. Това бил периода на най-красивото и качествено спално обзавеждане, което свързваме с балдахиновите легла. Характеристиките на мебелите от този период включвали тежки маси с много орнаментна дърворезба, маси с 4 или 6 крака и релса за поставяне на краката, балдахинови легла със завеси от четирите страни, които да предпазват от течения, шкафове за прибиране на съдовете за хранене и сервиране, които били ръчна изработка и кутии за прибиране на семейната библия. В по-късен период към кутията била добавена и дъска за писане.

Уилям и Мери
     Това е един от най-прочутите периоди от 1689 до 1702г., защото през този период изплуват много нови идеи за мебели с предимство дадено на комфорта. Всъщност това е периода, в който за първи път се дава предимство на комфоррта пред красотата. Облегалката на стола е била извита по извивката на гърба за повече комфорт, а задните крака на стола били леко издължени назад, за да не се катурне стола при облягане. Простотата и комфорта можели да се усетят дори в интериорните врати и дръжките. А най-характерните черти в мебелния дизайн през този период били тапицерията, ориенталския порцелан, бюро с лавици, задните и предните крака на масата били съединени в долната част с нещо като орнаментна Х-образна поставка, а формата на краката на мебелите била във вид на круша и завършващи като козе копито. А по-малките зали за хранене променили и акцента върху мебелите за хранене. Тоалетката в спалнята била изместена от висящо огледало в златна рамка над тоалетната масичка.

Кралица Анна
     Този период обхваща годините от 1702 до 1714 и е продължение на грациозните и комфортни мебели от стила на Уилям и Мери. Но през този период майсторите на мебели научили вече нови технологии използвали по-малко масив за изработката им в крачка с промяната на големината на стаята за хранене. Всеки добър дизайнер знае, че дизайна на стола отбелязва всяка ера в историята на мебелния дизайн и столовете през ерата на кралица Анна не правят изключение. Днес стила на кралица Анна при столовете е известен навсякъде. Вратите за интериора може да не отбелязват промяната в стиловете на останалия интериорен дизайн, но морската раковина, която била инкрустирана на всяко коляно на столовете от този период го прави ясно. Най-отличителните характеристики на този период са удължаване на скриновете чрез поставяне чекмеджетата едно върху друго, към края на периода инкрустацията на коленете на стола почти изчезнала, облегалките на столовете били значително по-тесни, външни крила на столовете от двете страни, които предпазвали от въздушни течения, появили се сгъваемите маси. Това са най-известните кралски периоди, през които самите владетели са повлияли на формите и техниките в интериорния дизайн и са останали като класически стилове и до днес символ на аристократичност и грация.
ДРУГИ СТАТИИ


10 април 2015г.
- Кога да поръчам интериорните врати – преди или след ремонта?
25 юли 2014г.
- История на мебелният дизайн ЧАСТ 3
20 юли 2014г.
- История на мебелният дизайн ЧАСТ 2
15 юли 2014г.
- История на мебелният дизайн ЧАСТ 1
12 април 2014
- Пазаруване на мебели online, защо не?
11 април 2014
- Най-сигурната входна врата
10 април 2014
- Цветовете в интериора
09 април 2014
- Значението на входните и интериорни врати в дома Ви
08 април 2014
- Орхидеята и как да се грижим за нея


СЛУЧАЕН ПРОДУКТ

канапе ФИОРИНО |

канапе ФИОРИНО

756 лв.
(с ДДС)
канапе ФИОРИНО |За дневната
- Мека мебел
- Холни маси
- Секции
- ТВ-шкафове
- Модулни системи
- Холов ъгъл
- Дивани
- Холова гарнитура
- Кухненски ъгъл
- Осветителни тела
- За бар
- Фотьойл
- Табуретка
За кухнята
- Кухненски комплекти
- Кухненски маси
- Кухненски столове
- Модулни системи
- Кухни по поръчка
- Трапезни комплекти
За спалнята
- Спални комплекти
- Гардероби
- Скринове
- Легла
- Матраци
- Модулни системи
- Нощни шкафчета
- Надстройки
За детската
- Детски комплекти
- Легло
За коридора
- Портманта
- Шкафове за обувки
- Модулни системи
За банята
- Шкафове
- Батерии
За офиса
- Бюра
- Офис столове
Врати
- Интериорни MDF врати
- Входни метални врати
Начало
За нас
Контакти
Вход
Всички права запазени © 2020 АКИМ СТАР ЕООД
Powered by WEB дизайн студио